Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

 

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Programı tarıma dayalı ham maddeleri üretiminden başlayarak tüketici tarafından kullanımına kadar uzanan proseste modern işleme teknolojilerini kullanan, güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştiren, kısacası tarladan çatala anlayışı doğrultusunda çalışan mezunlar yetiştirmeye yönelik olarak eğitim veren bir programdır.
Hızla artan dünya nüfusu, yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenme sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Yeterli gıda üretmek kadar, üretilen gıdaları uygun teknoloji ve bilimsel ilkelere dayanarak işlemek, değerlendirmek ve taşımak da önemlidir. Tüketiciye uygun gıda üretimini sağlayabilmek için konusunda uzman personele ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada meyve ve sebze işleme teknikerlerine olan ihtiyaç da aynı oranda artmaktadır.
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Programının amacı bu gerçekler ışığı altında, sorumluluk sahibi, bilimsel ilkeleri ve yeni teknolojileri takip ederek, meslek gerekliliklerini yerine getirebilecek, küçük, orta ve büyük ölçekte gıda üretimi yapan işletmelerde liderlik ve yöneticilik basamaklarında yer bulabilecek nitelikte, araştırmacı yenilikleri takip edebilen ve Gıda Mevzuatını bilen ve buna göre üretim yapmayı ilke edinmiş, temel değeri sağlıklı gıda ürünleri üretmek olan Meyve ve Sebze işleme Teknikerleri yetiştirmektir.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ders Katoluğu

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı  Ders Görevlendirme Çizelgesi

Misyon

Vizyon

İletişim

İskele Mah. Üniversite Sok. NO: 20
Finike-ANTALYA
Tel: 855 36 69
Tel: 855 36 70