DSC07623-300x225.jpg Öğr.Gör.Mehmet DURMAZ

Öğr.Gör.Mehmet DURMAZ     (Başkan)

Öğr.Gör.Pelin TANRIKULU      (Üye)

Öğr.Gör.Dr.Ali KOÇAK             (Üye)

Necmiye Esma ÖZSAYIN       (Öğrenci)

turism.jpg

Programın amacı; turizm sektöründe, özellikle otelcilik alanında çalışacak yetkin insan gücü yetiştirmektir. Dört akademik dönem boyunca öğrenciler, turizm işletmeciliği alanında aldıkları teori derslerinin yanı sıra; ikinci sınıfta branşlaşarak, ilgili branşlara ait operasyonel yeteneklerini geliştirecek uygulama dersleri de almaktadırlar. Önbüro ve Kat Hizmetleri departmanlarında kullanılan “Elektra”ve “Fidelio V8” , Yiyecek&İçecek departmanında kullanılan “Materials Control” programlarının yanında Muhasebe departmanlarında kullanılan “Data Soft” ve “Eta”  programlarını ve Seyahat Acentelerinde biletleme amacıyla kullanılan “Sejour Incoming” programını da öğrenerek; iş hayatına atıldıklarında pek çok alanda tercih edilen yetkin personel olmaktadırlar.

Dört akademik dönemi başarıyla tamamlayan öğrenciler; otel işletmelerinde önbüro, kat hizmetleri, mutfak, yiyecek içecek, satın alma, insan kaynakları, satış-pazarlama vb. departmanlarda; sehayat acentelerinde tur satış, operasyon, planlama vb. departmanlarda; restoran, lokanta gibi yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde mutfak, servis vb. birimlerde görev alabilecek yetkinliğe ulaşmaktadırlar.

Eklenme tarihi :13.10.2022 14:07:41
Son güncelleme : 25.04.2024 10:27:35