Tek Ders Sınav Duyurusu

TEK DERS SINAVI DUYURUSU!!!!!

Sevgili Öğrencilerimiz;

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı sonu Tek Ders Sınavı 21 Şubat 2024 tarihinde saat : 14:00'te yapılacaktır.

Bu sınava sadece mezuniyet aşamasındaki öğrenciler katılabilir.

En fazla bir dersten sınav hakkı sağlayabilirsiniz. Aşağıda verilen tabloda sınava girme durumunuzu kontrol ederek başvuru yapmanızı öneririz.

Başvurular şahsen veya Mail olarak yapılabilecektir.

Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

Başvuru yapmayan öğrenciler sınava katılamayacaktır.

Başarılar dileriz.

Yüksekokul Müdürlüğü

BAŞVURU TARİHLERİ:  20 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecektir

SINAV TARİHİ: 21 Şubat 2024  Saat:14:00

tek ders.png

TEK DERS SINAVI KOŞULLU.

Madde 15 – (1) Tek ders sınavı; mezuniyet aşamasına gelmiş, müfredatında bulunan tüm dersleri almış, devam koşulunu yerine getirmiş olan ve bir dersten koşullu başarılı veya bir dersten başarısız durumda olan öğrencilere, her yarıyılın sonunda dersin açıldığı döneme bakılmaksızın, güz ve bahar yarıyılları sonunda yapılan yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavları ile yaz okulu sonunda yapılan dönem sonu sınavları sonrasında tanınan sınav hakkıdır.

Tek ders sınavına ilişkin diğer esaslar şunlardır:

a) Tek ders sınav tarihi birim yönetim kurullarınca belirlenir ve sınav tarihinden on beş gün önce ilan edilir.

b) Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.

c) Başarısızlık halinde ya da 23 üncü maddenin üçüncü fıkrasındaki koşulların sağlanamadığı durumda, öğrencinin tek ders sınav notu geçersiz sayılır.

ç) Yıl/yarıyıl boyunca yürütülen proje ve tasarım içerikli derslerden birim yönetim kurulunca belirlenenler için tek ders sınavı yapılmaz. Dersin tekrar alınması gerekir.

(2) Staj ve Bitirme çalışması dersleri için tek ders sınav hakkı kullanılamaz.

(3) Tek ders sınavının mazereti olmaz.

Eklenme tarihi: 29.01.2024 10:19:44
Son güncelleme: 29.01.2024 10:19:44