Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

turism

Program Koordinatörü Öğr. Gör. Pelin ÇANKIRI

Programın amacı; turizm sektöründe, özellikle otelcilik alanında çalışacak yetkin insan gücü yetiştirmektir. Dört akademik dönem boyunca öğrenciler, turizm işletmeciliği alanında aldıkları teori derslerinin yanı sıra; ikinci sınıfta branşlaşarak, ilgili branşlara ait operasyonel yeteneklerini geliştirecek uygulama dersleri de almaktadırlar. Önbüro ve Kat Hizmetleri departmanlarında kullanılan “Fidelio V8” , Yiyecek&İçecek departmanında kullanılan “Materials Control” programlarının yanında Muhasebe departmanlarında kullanılan “Eta” programını ve Seyahat Acentelerinde biletleme amacıyla kullanılan “Sejour Incoming” programını da öğrenerek; iş hayatına atıldıklarında pek çok alanda tercih edilen yetkin personel olmaktadırlar.

Dört akademik dönemi başarıyla tamamlayan öğrenciler; otel işletmelerinde önbüro, kat hizmetleri, mutfak, yiyecek içecek, satın alma, insan kaynakları, satış-pazarlama vb. departmanlarda; sehayat acentelerinde tur satış, operasyon, planlama vb. departmanlarda; restoran, lokanta gibi yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde mutfak, servis vb. birimlerde görev alabilecek yetkinliğe ulaşmaktadırlar.

Müfredata Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ…

Linklerimiz